20 Aralık 2014 Cumartesi

Çikolatalı Kadayıf Topları

İki malzemeli çıtır kurabiye


Hayırlı ,huzurlu ,mutlu, sevgi dolu bir hafta dilerim tüm takipcilerime..
Bugün tarifini paylaşacağım lezzetin yapımı çok kolay lezzeti çok güzel..
Ramazandan sonra ağırladığım misafirler genel itibari ile çaya geldiği için
 uzun süredir paylaşımlarım da ona göre oluyor..  

Yine çayın, kahvenin, sütün yanında süper gidecek bir lezzet bombası var..
Malzemesi az, lezzeti ve kalorisi çok.

Malzemeler
300 gr taze kadayıf
2 paket 80 grlık çikolata(1 bitter 1 sütlü)
2-3 yemek kaşığı süt krema(kullanmasanız da olur)
Şekil vermek için yumurtalık gibi yuvarlak küçük bir kalıp

Yapılışı
Taze kadayıfımızı üzeri hafifçe pembeleşene kadar fırınlayalım..
Çikolatayı ısıttığımız kremanın içine parçalayarak atalım karıştırarak erimesini sağlayalım.
Daha sonra kızaran ve soğumuş olan kadayıfımızı karıştırma kabına alıp elimizle karıştırarak
 hafifçe küçülmesini sağlayalım.


Kırdığımız kadayıfın içine erittiğimiz çikolatayı dökelim ve iyice karıştıralım.
Ben alttaki minik kalıbı kullandım..
Kalıbımızın içine yeterince karışımımızdan koyup bastırarak şekil almasını sağlayalım.


Servis tabağımıza ters çevirip soğutalım..


Çikolatalı kadayıfımız soğuyunca sertlesip katılaşacaktır..
İsterseniz minik kağıt kaplara koyup da  servis yapabilirsiniz..


*Kadayıfı kavurduktan ve soğuttuktan sonra  2-3 gün ağzı kapalı kapta saklayıp sonrada kullanabilirsiniz.
*Malzeme lisesine krema koymadan da yapabilirsiniz..Ben sadece çikolata olmasın diye ilave ettim..

.......Afiyet Olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...